©
| Webdesign: woerdesign.nl |
De fabrieken van SKALMA A/S staan in het kleine Deense plaatsje Skals, gelegen aan het Limfjord in het hart van Jutland. In 1904 begon SKALMA met het produceren van matrassen, die in eerste instantie zelfs gevuld waren met zeewier!
Het bovenstaande verklaart gelijk de naam SKALMA (Skals + matrassen = SKALMA).
In 1931 werd gestart met de produktie van divans en chaiselongues. Tegelijkertijd werd een nieuwe "stenen" fabriek betrokken. In de loop der jaren is deze fabriek uitgegroeid tot de huidige 22000 m2 productieruimte die het complex nu omvat. Momenteel zijn er 210 mensen werkzaam bij SKALMA A/S.
In 1954 werd de familie Jensen eigenaar van SKALMA A/S. Sinds die tijd is de fabriek altijd eigendom van de familie Jensen gebleven. Op dit moment wordt de scepter gezwaaid door de heer Bent Jensen.
Hij was het ook die door de heer Dick T. Réparon in 1970 werd aangesproken om de mogelijkheid te bezien van verkoop van SKALMA produkten in Nederland.
Er werd besloten een tweetal fauteuils op de Nederlandse markt te lanceren. Nu, ruim 40 jaar later, is het programma gegroeid tot vele bankstellen en een veertigtal fauteuils, die te leveren zijn in diverse stof- en leersoorten. Ook kunnen diverse modellen worden voorzien van opties als elektromotoren, hoogteverstelmechanismen en bijvoorbeeld een opblaasbare lendesteun.
SKALMA A/S hanteert het systeem van "Just in Time production". De voordelen hiervan zijn een flexibele produktie, waarin de wensen van de klant uit de diverse landen waar SKALMA A/S zijn produkten afzet, meegenomen kunnen worden. Een gevolg hiervan is dat 50 % van de in Nederland gevoerde modellen specifiek voor de Nederlandse markt zijn ontworpen. Ook geeft het bovenstaande systeem SKALMA A/S de mogelijkheid zeer snel in te spelen op trends op leer- en stofgebied. Binnen het productieproces heeft men een mooie balans weten te vinden tussen ambachtelijke vakmanschap en geavanceerde, moderne productietechnologieën.
Op deze homepage treft u een selectie van actuele SKALMA modellen aan, die in Nederland via een geselecteerde groep vaste dealers geleverd worden.